Blogi on tällä hetkellä tauolla vanhempainvapaan vuoksi. Palaan taas nuoren tutkijan elämästä kertoviin aiheisiin kevään 2023 aikana!
Blogi
10 vinkkiä parempaan apurahahakemukseen
Menestyksekkääseen apurahahakemukseen ei ole mitään tiettyä kaavaa, ja ulkoisia muuttujia on paljon. On kuitenkin olemassa helppoja keinoja, joilla voit parantaa erityisesti hakemuksesi luettavuutta.
Tutkijoiden olympialaiset: Miten kilpailla, jos säännöt eivät ole selvillä?
Kilpailu on oleellinen osa akateemista kulttuuria ja uraa. Toiset kokevat kilpailun kovempana tai oleellisempana osana jokapäiväistä työtä, ja joillekin kilpailu on vain välttämätön paha, eikä herätä suuresti tunteita. Tutkijoiden olympialaisissa valttia ovat erityisesti tarkkuus ja nopeus. Joskus kuitenkin maalia siirretään kesken kilpailun, eikä kaikille ole aina täysin selvää, mihin pitäisi tähdätä.
Miten ylläpitää rutiineja etätyössä? Vinkkejä ja työkaluja
Jos rutiinit puuttuvat, voi helposti tuntua siltä, että etätyössä ei saa itsestäsi tarpeeksi irti. Onneksi tällaisiin tilanteisiin olemassa työkaluja, joita esittelen tässä kirjoituksessa.
Löydä porukkasi: Tieteelliset verkostot ja yhdistykset
Päivittyvä lista tieteellisistä verkostoista ja yhdistyksistä.
Apurahat, MELA ja verotus: Mitä, miksi ja paljonko?
Jos haluat tutkijaksi, joudut melko varmasti jossain vaiheessa hakemaan apurahaa ja sen myötä myös selvittämään siihen liittyviä velvoitteita, kuten verotusta ja vakuutusmaksuja. Usein näitä joutuu selvitellä jo jatko-opintojen aikana.
Kesätauon tuomia oivalluksia urasta: Työhaastattelu ja vanhempainvapaa
Syksy on taas täällä! Tässä tekstissä jaan hieman omia kuulumisiani, sekä kesätauolla saamiani oivalluksia mm. osaamisen sanoittamisesta työhaastattelussa.
Minustako tohtori?
Miten tutkijaksi pääsee? Miksi ja miten tohtoriopintoihin haetaan? Tässä kirjoituksessa muutamia vinkkejä siitä, mistä kannattaa aloittaa kun päätät hakea tohtorikoulutukseen.
Miten löytää se oikea julkaisukanava?
Oletko koskaan yrittänyt selittää akateemista julkaisukulttuuria sellaiselle, joka ei ole koskaan ollut missään tekemisissä akateemisen maailman kanssa? Minun täytyy rehellisesti sanoa, että en ole edes yrittänyt. Mutta tässä tekstissä yritän selvittää, mistä omalle artikkelille löytyisi sopiva julkaisukanava.
Palaute on lahja, mutta miksi se aina kirpaisee?
”Palaute on lahja”, sanotaan. Mutta, vaikka kyseessä olisikin ihan asiallinen arvio, sen lukeminen on aina jännittävää. Meillä on usein taipumus takertua niihin kohtiin, joista on annettu kritiikkiä, vaikka palaute olisikin pääasiassa positiivista. Tässä kirjoituksessa keskityn artikkelikäsikirjoituksesta saadun palautteen käsittelyyn niin, että kriittisen palautteen takia ei turhaan tarvitse irvistellä tai hautautua sängyn pohjalle.